Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه ملی احیای مرغ لاین برای توسعه امنیت غذایی کشور از مدتی پیش در دستور کار مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و متولیان امنیت غذایی قرار گرفته و تلاش ها برای ارایه مرغ لاین رقابتی به بازار و جایگزینی با کالاهای وارداتی در این زمینه با جدیت دنبال شده است.

خودکفایی فارس در تامین مرغ گوشتی مورد نیاز استان
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود هزار واحد مرغداری در استان فارس وجود دارد که ظرفیت اسمی این واحدها ۲۷ میلیون قطعه در سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا فزونی افزود: اگر چهار دوره در سال در این واحدها پرورش مرغ صورت بگیرد، سرجمع ۱۰۸ میلیون قطعه پتانسیل پرورش مرغ گوشتی دارند.

وی ادامه داد: سالانه معادل ۱۹۱ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که این میزان علاوه بر تامین نیاز داخلی استان، نیازمندی سایر استان های همجوار را نیز تامین می کند.

متقاضیان مرغ لاین به تهران معرفی شدند

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین به تلاش های صورت گرفته در زمینه پرورش مرغ لاین «آرین» در استان اشاره کرد و گفت: رویکرد و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای مرغ لاین آرین که در منطقه بابل کنار مازندران قرار دارد این بوده است این مرغ لاین بتواند با مرغ لاین وارداتی رقابت کند.

فزونی افزود: در زمینه احیای مرغ لاین در کشور اقداماتی صورت گرفته است اما در این سال ها با قدرت و قوت به این موضوع پرداخته نشد و قدرت رقابت با مرغ های وارداتی را نداشت.

وی ادامه داد: برای احیای مرغ لاین آرین سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که این مرغ به عنوان یک برند معرفی شود.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: بنا بود از یکسری واحدها در کشور به عنوان مراکز پرورش مرغ لاین آرین در سطوح اجداد و مادر استفاده شود، در استان فارس نیز یکسری واحدها ممیزی و به تهران معرفی شدند.

فزونی افزود: تهران به دلیل اینکه تاسیسات و امکانات این واحدها متناسب با واحدهای فارم (جایگاه پرورش) مرغ مادر و اجداد نبود، این واحدها را منظور نکرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر منتظر هستیم در فارم‌های مرغ مادر و اجداد سایر نقاط کشور جوجه های تولیدی مرغ لاین آرین تولید شود و با اهرم های حمایتی که وزارت جهاد کشاورزی برای فارم های گوشتی در نظر گرفته، بتوانیم واحدهای مرغ گوشتی استان فارس را به سمت پرورش مرغ لاین آرین سوق دهیم.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: قرار بود بحث تسهیلات کم بهره در این زمینه منظور شود اما هنوز مصوبه ای در این زمینه ابلاغ نشده است.

جوجه پرورشی مرغ لاین آرین هنوز به بازار نیامده است

فزونی با بیان اینکه هنوز جوجه پرورشی تجاری مرغ لاین آرین به بازار نیامده است، اظهار داشت:‌ تشکیل زنجیره کامل تولید مرغ در این بخش نیاز به حمایت و فرهنگ سازی دارد؛ عده ای باید با حمایت دولت وارد این عرصه شوند و پس از دریافت بازخورد مثبت آن سایر فعالان صنعت طیور نیز به سمت آن هدایت شوند.

مزایای مرغ لاین قطع وابستگی به خارج از کشور است
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: مزایای مرغ لاین، قطع وابستگی به خارج از کشور است به عنوان مثال اگر امروز تخم مرغ، مرغ اجداد وارد کشور نشد تولید مرغ کشور متوقف نشود.

فزونی افزود: همچنین به واسطه اینکه هیچوقت روی بحث تجاری سازی مرغ آرین کار نشده، روی احساس نیاز و بهبود عملکردی نژاد نیز به شکل شایسته و بایسته کار نشده است.

وی ادامه داد: سرعت رشد نژاد آرین نسبت به نژادهای موجود خارجی پایین تر است اما در عوض مقاومت این نژاد در برابر بیماری بیشتر از نژادهای خارجی است و مشکلات مربوط به بیماری های خاص که در نژادهای وارداتی وجود دارد در این نژاد کمتر است.

مرغداران در صورت رفع مشکلات کوچک مرغ لاین از آن استقبال می کنند
سینا عباسی مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان فارس در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر با توجه به میزان تولید مرغ لاین آرین در کشور، این امکان وجود ندارد که بتواند سراسر کشور را پوشش دهد اما تلاش می شود این اتفاق صورت بگیرد.

وی افزود: بیش از یکسال است که تلاش می شود واحدهای مرغ اجداد جوجه های خود را از مرغ لاین آرین بگیرند که اگر این اتفاق رخ دهد بسیار خوب است چون بحث خودکفایی را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه جوجه مرغ لاین آرین مشکلات کوچکی دارد که باید اصلاح شود، اظهارکرد: یکی از مشکلات این است که وزن گیری آن خوب صورت نمی گیرد، همچنین طول دوره پرورش آن طولانی تر بوده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان فارس گفت: مرغداران استان خیلی از مرغ لاین آرین استفاده نمی کنند اما در گذشته که استفاده می کردند با این مشکلات مواجه بودند.

عباسی بیان کرد: اگر این ۲ مشکل حل شود یعنی طول دوره پرورش طولانی نباشد و وزن گیری مرغ نیز خوب صورت بگیرد مرغداران فارس از این نوع مرغ استقبال می کنند و از واردات پرهیز خواهند کرد.

مجتمع مرغ لاین ایران (آرین)از سال ۶۹ با ورود یک گله از نژاد هایبرو هلندی در یک هزار و ۱۳۷ هکتار از اراضی جنگلی شمال کشور (مازندران) راه اندازی شده است و همچنان مرغ های لاین، اجداد و مادر گوشتی و تخمگذار کشور در این مرکز نگهداری و تامین می شود.

کارخانه تولید کننده مرغ لاین( مرغ مادر) یکی از بزرگترین تولید کننده مرغ مادر در کشور است و در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی بخش بابلکنار شهرستان بابل واقع شده است.

در حال حاضر نژاد لاین " راس " مربوط به انگلیس، " هوبارد " مربوط به فرانسه و لاین " کاپ " نژاد مرغ آمریکایی است و این نژادها سالانه بخش عمده جوجه واحدهای تولیدی ایران را تشکیل می دهند.

برچسب‌ها شیراز مرغداری فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز مرغداری فارس شیراز مرغداری فارس اخبار کنکور وزارت جهاد کشاورزی احیای مرغ لاین استان فارس گفت مرغ لاین آرین پرورش مرغ مرغ مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۸۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس

استاندار فارس به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف ۶۴ پروژه کلان استان در چهار سال آتی اشاره کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدهادی ایمانیه در نشست خبری ضمن تبریک روز معلم و کارگر، با اشاره به نمایشگاه اکسپو یکی از مشکلات اصلی کشور را نبود بازاریابی مناسب دانست و اظهار داشت: به منظور ساماندهی این مسئله روز گذشته در نمایشگاه اکسپو تهران از پلتفرم بازاریابی توانمندی‌های تولیدی رونمایی شد که این پلتفرم کمک خواهد کرد که تولیدات استان از جمله صنایع دستی به راحتی در معرض دید متقاضیان داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی و ایجاد بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌های فارس هستیم، افزود: اگر بتوانیم این مهم را عمیاتی کنیم تولیدکنندگان دلگرم به و عرضه محصولات تولیدی خود می‌شوند و از هزینه‌های آنها نیز از جمله در بحث اجاره مکان کاسته خواهد شد.

استاندار فارس عنوان کرد: بحث ایجاد شهرک صنایع دستی در کنار نمایشگاه بین‌المللی واقع در شهرک گلستان شیراز در دستور کار است که با رفع موانع پیش‌رو در روزهای آتی شاهد آغاز عملیات اجرایی این شهرک خواهیم بود.

ایمانیه با اشاره به صدور 2 میلیون و 200 هزار دلار صنایع دستی استان فارس به خارج از کشور در سال 1402، گفت: این استان موفق شد که سال گذشته در زمینه صنایع دستی رتبه برتر کشور را کسب کند.

وی بیان کرد: ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی، افتتاح و راه‌اندازی 35 کارگاه تولیدی صنایع دستی در سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در استان است.

استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال 1403 با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: تمام دستگاه های اجرایی استان ملزم هستند برنامه‌های خود را برای تحقق این شعار اعلام کنند.

ایمانیه افزود: هیچ دستگاه‌ها و مجموعه‌ای نمی تواند ادعا کند که با شعار سال ارتباطی ندارد و هر کدام می‌توانند به سهم خود کمک کنند که این شعار به نحو مطلوب عملیاتی و محقق شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف 64 پروژه کلان استان در چهار سال آتی تصریح کرد: در جلسه‌ای با حضور امام جمعه شیراز، اکثر نمایندگان منتخب جدید و مسئولان قضایی استان، همه هم قسم شدند که برای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها طی چهار سال آتی تلاش کنند.

استاندار فارس ادامه داد: منتظر مشخص شدن سه کرسی باقیمانده نمایندگی مجلس در استان هستیم و پس از آن جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دژکام نماینده ولی‌‍فقیه در فارس ، نمایندگان استان در مجلس و سایر متولیان امر در تهران خواهیم داشت که راه‌های عملیاتی شدن این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: در انتخاب این 64 پروژه نگاه کلان استانی و حتی ملی داشته‌ایم و تلاش شده پروژه‌هایی انتخاب شوند که منافع آن برای تمام استان و حتی کشور باشد.

ایمانیه، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به فارس (مهرماه 1402) 201 تفاهم‌نامه به ارزش پنج هزار و 500 میلیارد ریال در استان منعقد شد که برای عملیاتی شدن هر بخش جلسات هفتگی در استان برگزار می‌شود.

استاندار فارس در خصوص دستاوردهای این استان در حوزه گردشگری در سال 1402 عنوان کرد: از جمله این دستاوردها می‌توان به رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور، رتبه نخست اسکان، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی جهانی و ملی، رتبه نخست ستاد اربعین، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در زمینه صنایع دستی، رتبه سوم کشور در تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی و گردشگران سلامت و رتبه دوم کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی اشاره کرد.

ایمانیه گفت: استان فارس دارای 77 کاروان سرا، یک هزار و 465 اثر ثبت ملی، 12 اثر ثبت جهانی، سه هزار و 100 بنای گردشگری و ابنیه تاریخی دارای ثبت ملی، جهانی، تپه و محوطه، 69 هتل فعال، 20 هتل در حال ساخت، 91 هتل آپارتمان فعال، 165 بوم‌گردی دارای مجوز و 134 مهمان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سال 1402 مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت به نام شهدای نفت نیز در شهر سلامت اخذ شد و هم اینک در شهر سلامت مشغول احداث زیرساخت ها هستیم که سرمایه گذاران می توانند با مراجعه به مدیریت شهر سلامت برای انعقاد تفاهم نامه اقدام کنند و پس از انعقاد تفاهم نامه، زمین تحویل آنها خواهد شد.

استاندار فارس گفت: راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت در کشور عمان، آغاز فعالیت انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و صدور 700 کارت صلاحیت برای تسهیل‌گران گردشگری سلامت و اعطای 85 فقره مجوز کار در حوزه سلامت برای شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی از دیگر اقدامات در زمینه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت است.

ایمانیه با اشاره به حضور 10 هیئت تجاری خارجی در این استان در سال 1402، افزود: در جریان حضور این هیئت‌ها که نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی داشته 6 تفاهم‌نامه همکاری نیز منعقد شده است.

وی گفت: عمده تمرکز ما بر روی کشورهای حوزه خلیج فارس،آسیای میانه و عراق است و ارتباط با 2 کشور چین و روسیه را نیز دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • بالندگی، تکاپو و رشد علمی و معنوی یک جامعه مدیون معلم است
  • ‌اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • آرین روبن و تماشای بازی بایرن مونیخ - رئال مادرید در آلیانتس آرنا / عکس
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور